Afspraak en bereikbaarheid

Afspraak en bereikbaarheid

De afspraak maken

Na verwijzing door uw verloskundige kunt u bij ons terecht.  Uw verloskundig hulpverlener stuurt deze verwijzing digitaal.
Voor de afspraak voor de 13- en de 20 weken echo zal onze secretaresse contact met u opnemen zodra zij de verwijzing heeft ontvangen.

Mocht er onverhoopt geen contact met u worden opgenomen dan is het prettig als u ons zelf wil bellen op 077-3031920.

Voor overige echo's kunt u contact met ons opnemen om de afspraak te plannen door ons te bellen of door onderstaand contact formulier in te vullen.

Informatie om te weten voor de afspraak

Op het moment dat u een afspraak heeft gemaakt voor een echo, verwachten we dat u kennis heeft genomen van onderstaande informatie:
- U bent door de verloskundige of gynaecoloog geïnformeerd over de mogelijkheden en onmogelijkheden van prenatale screening.
- U heeft de informatiefolder over de 13 wekenecho en de 20 wekenecho ontvangen en gelezen.
- U weet dat eventueel aanvullend onderzoek geadviseerd kan worden, maar nooit verplicht is.
- U weet dat maximaal één begeleider is toegestaan tijdens een onderzoek en het niet toegestaan is om kinderen mee te nemen naar de echo's.
- U weet dat niet alle afwijkingen gezien kunnen worden.
- U bent ervan op de hoogte dat door omstandigheden (bijvoorbeeld ongunstige ligging van de baby of een dikkere buikwand van de moeder) niet alles goed in beeld gebracht kan worden.


Daarnaast brengen we u op de hoogte van enkele afspraken:

 • Het is niet toegestaan om filmopnames te maken tijdens een onderzoek. U ontvangt foto's van het onderzoek op papier.
 • Bij de 13 weken echo (ETSEO) wordt er niet gekeken naar het geslacht
 • Bij verhindering kunt u de afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren afzeggen. Bij afzegging binnen 24 uur vóór de gemaakte afspraak of niet afzeggen, rekenen we €25,-

 

Uw persoonsgegevens

Als laatste informeren wij u over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens
ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door ons echocentrum te laten uitvoeren.
Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

 • Uw persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
 • Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.
 • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
 • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek. Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.
 • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 20 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.
 • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief (zie boven).
 • U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.
 • U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoonsgegevens.
 • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO 
 • Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen

 

 

Hartelijk dank

Het bericht is verzonden. We nemen z.s.m. contact met u op.

Voor- en Achternaam (verplicht):

Telefoonnummer:

E-mailadres (verplicht):

Vraag of opmerking (verplicht):